Made in Partala - elämää maalla

Partalassa tapahtuu

Vuosikokous – tule kysymään pontuksen koulun koulukuljetuksista

Partalan kyläyhdistyksen vuosikokous pidetään maanantaina 24.4. klo 17.30 Partalan koululla.

Puhujina Timo Kalevirta (suunnittelupäällikkö), Reetta Valsi (suunnittelija) sekä Tuire Paajanen (suunnittelija) Lappeenrannan kaupungin Tekniseltä toimistolta. Aiheena on mm. Pontuksen koulun kuljetukset ja alueen liikennejärjestelyt.

Jos sinua kiinnostaa kylän asiat ja haluat tehdä niiden hyväksi jotain, tule kylätoimikuntaan.

Suunnistusta saarnialassa

Joutsenon Kullervo ja Partalan kyläyhdistys järjestävät luontoliikuntapäivän ke 24.5.2017 Ylä-Saarnialan kankaalla. Pontuksen tulevan koulun lapset pääsevät metsään aamupäivällä klo 9-12 ja kaiken kansan kuntorastit illalla klo 17-19.

Maasto on helppoa mäntykangasta, kylän mummojen marjametsää sijoittuen Saarnialan kylän ja Joutsenon pitäjänrajan välimaastoon. Radat vaihtelevat 2 km – 6 km ja niiden reiteillä on mahdollisuus tutustua jääkauden aikaisiin sulamisvesinotkoihin eli raviineihin.

Tarjolla on viitoitettu luontopolku, rastireittirata (rastit narulla), tukireittirata (rastit narun lähellä), normaalia suunnistusta ja pidempi polkujuoksureitti. Tapahtuman suunnittelusta vastaa Pasi Poikonen, p. 040 867 7751.

Joutsenon Kullervon suunnistajien internetsivulla on tapahtumasta lisätietoa tarkemmasta sijainnista ja toimintaohjeista illan kuntorastitapahtumassa: http://www.joutsenonkullervo.fi/suunnistus/.

Partalan koulun lopettajaisjuhla

Kävitkö koulua Partalassa? Tunnetko jonkun, joka kävi sitä? Laita sana kiertämään, niin saadaan kunnolla väkeä koululle! Partalan koulun lopettajaisjuhlat pidetään lauantaina 27.5. kello 14.00 alkaen. Paikalla on koulun vanhoja opettajia ja oppilaita, musiikkia, ohjelmaa sekä Partalan koulun oppilaiden viimeinen kevätjuhla. Tule vielä kerran muistelemaan kouluaikoja, nauramaan ja ehkä jopa puhumaan omista muistoista. Tapahtuman lisätietoja löytyy Partalan kyläyhdistyksen Facebook-sivuilta.

Partalan kota

Partalan koulun loputtua kylä jää ilman kokoontumispaikkaa. Tämän takia olemme alkaneet suunnitella Partalan kotaa Jääräkolmioon. Nyt luvat on haettu ja piirustukset tehty. Keväällä 2017 alkaa työt. Jos sinua kiinnostaa ottaa osaa kylän yhteisen hyvän puolesta, niin ota yhteyttä:
050 593 0874 / Janne tai rautakannel (at) gmail.com

Kauneimmat joululaulut

Perinteiset Kauneimmat joululaulut lauletaan taas Siivapyöräkerhon ladolla joulukuussa.

Tarkempi päivä ilmoitetaan myöhemmin.

Kyläyhdistys ylläpitää

Tänäkin vuonna Partalan kyläyhdistys ylläpitää Partalan koulun kenttää ja sen jäädytystä. Lisäksi kyläyhdistys tekee hiihtoladut Partalan ympäristöön, jos on lunta. Kesällä puramme vanhat laidat ja laitamme uudet tilalle. Tarkoitus on suoristaa kenttä, sekä päällystää se keinonurmella.

×

Made in Partala
53400 Lappeenranta

ulkoasu ja tekniikka © Janne Rautakannel 2015
sisältö © Partalan kyläyhdistys ry.